I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day, and I believe in miracles... ◕‿◕

Friday, July 11, 2014

when you're THANKFUL :)

Dulu pernah fikir kenapa, apa yang saya mahu dalam hidup saya, saya tidak dapat, sempat give up, down oleh kerana penolakan.. I cry a lot because of rejection, I want a better life especially in the future. Bila penolakan demi penolakan yang buat saya fikir why not I work utk apa yg ada skrg, usaha untuk apa yg ada. && now I am very happy because Tuhan bagi apa yg saya betul-betul perlu dan bukannya apa yg saya betul-betul mahu dalam hidup saya.


It doesn’t matter where I run, You’re there for meIt doesn’t matter what I’ve done Your love’s for meYou wipe away the tears, You lift me when I fallMy life is safe by the mercy of Your grace

It doesn’t matter where I go, You walk with meIt doesn’t matter when I fall, You cover meYou wipe away the tears, You lift me when I fallMy life is safe by the mercy of Your grace
And Your love is forever

Thank You Lord.
Lots of love,
Aeudura Stella

Friday, March 21, 2014

Kerja! Kerja!

This is the week yang orang bilang FREE habis! Sebab tiada org atasan saya. Deleting my old post (Saya sendiri malu kalo baca.hahahaha!) ok itu cerita 2tahun lepas dan sudah banyak kali lalui ups & down life. Dlu study senang tinggal belajar tp bila jadi pelajar my God dalam otak mahu kerja cepat saja mls mo study. tp bila sudah kerja.. Nahh rasalah apa lagi susah mau cari kerja. Thank God saya cepat dpt kerja even org bilang gaji xla seberapa tapi saya kuatkan diri juga untuk timbah pengalaman, kira mo tahan tukul jugalah baru lah kita rasa selesa sma tmpat baru. Skrg sy kerja company besar juga swasta sudah tahan sini 1tahun lebih. I've gain big experiences there with a lovely colleague, terus terang I want to stay there lg lama until dpt kerja yg lg stabil but there is something that make me need to leave my job now. sy simpan sendiri sajalah. mo ckp pasal gaji mungkin ya mungkin x juga.hehehe.

Kita sambung lain kali.

God bless ^_^

Wednesday, February 26, 2014

IM BACK! 2014!



Hello guys... Im back yihuuu!
I miss this blog so damn much, yg begitu berjasa melayan perasaan saya pada ketika dulu. Its been 2 years I didnt compose any post. yeah now at my office I really need my blog. Ignore sa punya english mmg hancur. Before sa dpt sign in my blog punya la byk kali try password dan saya lupa email sa.hahhahaha. anyway Im happy finally sa recall2 sa sudah dpt sign in! will updates everything bout me soon. kalau rajin lah.

God bless we all.

Love,
Aeudura

Friday, August 24, 2012

FYI :)

FB = deactivated.
Bukan Block aa... Untuk si kawan yg berkenaan, Jan fikir bukan-bukan kio. ^.^

oho my hari *sigh.


okey...
bermulanya sorita sa yg mmg boring gila-gila...
today, sa pigi dua interview yg sangat buang masa. Buang masa kau bilang? mmg pun!!
since sa dah berhenti kerja dr tempat lama sbb dia adalah ***blabla** seceret urg bilang. sorilah sa 'tipu baik' utk alasan berhenti tp sa mmg ada plan pun mo ambl sijil management dat time.hahahhaa!
Raya suda tiba,jadi sa cutilah raya la juga. after raya barulah sa aktifkan diri ini mencari karaja.haha!
sangat funny lah juga pi interview sana sini. sesat. keredit habis. penat lagi... 2 kali nek bus, almaklumlah I teda kurita sotong sbg kemudahan lagi.
kes memilih kerja? No!sa x pilih juga, sa cma mo cari kerja yg sa boleh tetap lama & sa boleh bekerja dengan gembira sekali. hak masing-masing ok.
kenapa dgn hari sa? bg sa mmg buang masa. kerja baca dlm iklan, nmpk ok, realitinya lain.bukan lain sikit, lain terlampau!, tu pasal interview pertama. lpas ja sesi interview habis, balik rumah then online lagi, ada iklan kerja yg tarik perhatian sa then sa kol, then trus pi interview.. dlm hati sa, sa suka ni kerja, kena cpt2 pi nanti kena rebut org..peluang ni!. palui juga la sa trlmpau mo cepat masa tu. sa teda pengalaman.susah juga la tu bos mo ambil bekerja. tia kisahlah not my rezeki.*sigh. 

 pulang rumah naik bus dua kali dgn hati sa yg hampa!n kaki sa yg mmg kaw-kaw sakit dia... tanpa ada hasil! the first interview dpt.tp kerja tu mmg sa xminat... so I reject after dgr penerangan tu interviewer.

so... TRY AGAIN! haha!



*So sori bahasa sa jaruk yg sgt teruk. ^_^ peace!




Wednesday, August 22, 2012

21.08.2012

CLICK HERE for more life, love, friendship and inspiring quotes!

 
 Hari yang akn sa ingat sampai bila-bila.Idontcare pasal result dia nanti. yg penting sa sgt bersyukur Tuhan telah buat doa sa selama ni jd nyata.sangat2 happy.skit sda sa mo give up fkir pasal tu..sbb sa rasa diri sa xdeserve pn dpt tu. Biarpun ini hanya benda biasa bg org lain, tp ini benda yg sgt besar dalam hidup sa.
CLICK HERE for more life, love, friendship and inspiring quotes!
Dear God, Thank you for everything.


 

cookies days :)

HI!

SELAMAT HARI RAYA !!!

...


cookies pertama buatan tangan sa!
without oven lae ni. kiut kan.


 Sebelum Dimasukkan kedlm lanjang a.k.a kuali utk bakar.

 ...

 
tarrrra... the hasil.simple2 saja. rasa pun simple jak. First time bah...
sa bangga jd sa. hahaha!


Thats all. ^_^
 

Blog Template by BloggerCandy.com